Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

de Toamna07 in Peste, 29 Aug 2012 | 28848 vizualizari

 

De fiecatre data cand postez o reteta gatita cu atata dragoste si pasiune, imi dau seama ca gastronomia este o poveste...A scrie despre bucate e o provocare.A le gati este o arta.Iar pentru a sti sa gusti din ele este nevoie de talent .
Fiecare bucatar adauga in bucatele sale acele ingrediente fermecate cu care stie sa atraga oaspetii si familia la masa. Bunica mea spunea ca sufletul omului se descopera cel mai bine atunci cand ospatezi cu el si cand Ii vezi zambetul.:)
Azi am preparat macrou,un peste foarte sanatos mai ales prin prisma acizilor grasi omega 3 pe care Ii contine; este extrem de raspandit si nu foarte scump .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de macrou
  • 500 ml suc de rosii
  • 2 ardei kapia rosii
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare si piper
  • patrunjel
  • lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi:

Pestele se curata foarte bine de intestine si resturi .Indepartam capatanile pe care le dam la pisicute.:) Se spala in exterior cat si in interior cu apa rece.

Pestele uscat se sareaza,se pipereaza si se pune la prajit in ulei incins.

Scoatem macroul, prajit pe ambele parti ,pe servetele de hartie sa absoarba surplusul de ulei.

Ungem cu putin ulei de masline o tava si asezam pestii in ea. Turnam peste ei sosul format din suc de rosii,sare,piper,o ceasca de apa,ardei kapia taiat foarte mic,usturoil curatat si  zdrobit + 2 linguri de ulei de masline. Dam tava la cuptor incins pentru 20-25 de minute,la foc mediu.

Presaram verdeata si servim cu felii de lamaie.

Pofta buna la acest preparat usor si delicios.:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

RuxyRux 1

29.08.2012, 23:32

Ce reteta deosebita! Frumos mai spunea bunica ta si ce frumos este sa iti amintesti cuvintele ei! Felicitari!

Toamna07 1

01.09.2012, 14:21

Va pup !
Multumesc!

babi5 1

14.12.2014, 15:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu